Sadržaj:

Kim Jong-II Neto vrijednost: Wiki, oženjen, obitelj, vjenčanje, plaća, braća i sestre
Kim Jong-II Neto vrijednost: Wiki, oženjen, obitelj, vjenčanje, plaća, braća i sestre

Video: Kim Jong-II Neto vrijednost: Wiki, oženjen, obitelj, vjenčanje, plaća, braća i sestre

Video: Kim Jong-II Neto vrijednost: Wiki, oženjen, obitelj, vjenčanje, plaća, braća i sestre
Video: World Reactions to Kim Jong Il's Death 2024, Travanj
Anonim

Neto vrijednost Kim Jong-II iznosi 4 milijarde dolara

Kim Jong-II Wiki Biografija

Jurij Irsenovič Kim rođen je 16. veljače 1941. u Vjatskomeu, ruska SFSR, Sovjetski Savez. Bio je političar, a najpoznatiji je po tome što je bio vrhovni vođa Demokratske Narodne Republike Koreje – ili Sjeverne Koreje – od 1994. do 2011. Sva njegova nastojanja pomogla su da se njegova neto vrijednost stavi tamo gdje je bila prije njegove smrti.

Koliko je bio bogat Kim Jong-il? Početkom 2017., izvori procjenjuju neto vrijednost koja je iznosila 4 milijarde dolara, uglavnom zbog toga što je bio vrhovni vođa Sjeverne Koreje. On je već bio nasljednik 1980-ih i naslijedio je svog oca Kim Il-Sunga. Bio je i dio brojnih organizacija, a sve te aktivnosti osiguravale su mu položaj bogatstva.

Kim Jong-II neto vrijednost od 4 milijarde dolara

Dok sovjetski zapisi govore da je Kim rođen 1941., njegova službena biografija navodi da je rođen 16. veljače 1942. u planini Paektu za vrijeme dok je Japan okupirao Koreju. Imao je četiri godine kada je završio Drugi svjetski rat i Koreja ponovno stekla neovisnost. U mladosti se već bavio politikom postavši dio Korejske dječje unije i Demokratske lige mladih Sjeverne Koreje (DYL). Kasnije je pohađao Sveučilište na Malti, gdje je stekao obrazovanje iz engleskog jezika.

Godine 1980. dobio je visoke dužnosti u Stalnom odboru Politbiroa, Vojnoj komisiji i tajništvu stranke. To ga je dovelo do toga da postane nasljednik i počeo je stjecati priznanje, izbijajući kao najmoćnija figura iza svog oca. Godine 1991. Kim je postao vrhovni zapovjednik Korejske narodne armije. Tada je Sjeverna Koreja počela trpjeti gospodarsku stagnaciju i zemlja je prekinula veze s Kinom i Sovjetskim Savezom, a Južna Koreja optužila je Kima da je naručio bombaški napad u Rangoonu 1983. u kojem je ubijeno 17 južnokorejskih dužnosnika. Potom je postao predsjednik Povjerenstva za narodnu obranu.

Godine 1994., nakon što je Kim il-sung preminuo od srčanog udara, postao je vladar Sjeverne Koreje, preuzimajući staru očevu dužnost glavnog tajnika Radničke partije Koreje. Budući da je gospodarstvo 1990-ih doživjelo više problema, Kim je tada odlučio za politiku “Prvo u vojsci” koja je pomogla zemlji unatoč ovisnosti o stranoj pomoći za hranu. Također je pokrenuo "Sunshine Policy" 1998. kako bi omogućio južnokorejskim tvrtkama da naprave projekte na sjeveru. Human Rights Watch je 2004. izvijestio da je vlada Sjeverne Koreje među najrepresivnijim vladama na svijetu, uključujući 200 000 političkih zatvorenika. Godine 2008. počele su se širiti glasine da je Kim Jong-il već 2003. umro od dijabetesa i da ga je sada zamijenio zamjenik. Analiza otiska glasa Kima govori da se ne podudara s ranijom snimkom, a također je izvješteno da izbjegava pojavljivanja u javnosti zbog slabljenja zdravstvenih problema, a Sjeverna Koreja je potvrdila da je pretrpio moždani udar. Njegova moć je opadala, a 2009. godine objavljeno je da će njegov najmlađi sin Kim Jong-un biti sljedeći vođa Sjeverne Koreje.

U razdoblju od 2010. do 2011. Kim je poduzeo nekoliko inozemnih posjeta, a izvještavano je da mu se zdravlje popravlja. Međutim, u prosincu 2011. pojavilo se izvješće da je preminuo od sumnje na srčani udar dok je putovao u vlaku.

Što se tiče njegovog osobnog života, mnoge informacije o Kim Jong-ilu nisu službene, ali se vjeruje da se dvaput ženio i imao tri ljubavnice; imao je petero poznate djece. Svojom prvom suprugom Hong Il-chon oženio se 1968., ali su se razveli godinu dana kasnije. Njegova sljedeća službena supruga bila je Kim Young-sook. Njegove ljubavnice prijavljene su kao glumice Song Hye-rim, Ko Yong-hui i Kim Ok.

Preporučeni: